Live Finland Fi » MATKAILUINFO » Pietarin Paikallisliikenne
  • Paikallisliikenne, LiveFinland, Helsinki

Pietarin Paikallisliikenne

Liikkuminen Pietarissa on helppoa: bussilla, metrolla, raitiovaunulla, johdinautolla tai taksibussilla, kesällä kulkevat myös vesibussit.

Metro 

 

Ensikertalaiselle vinkkinä, että nopein tapa liikkua Pietarissa on metro. Metro on välillä ruuhkainen, varsinkin tiettyinä aikoina, mutta se on myös varmin kulkuväline. Metro kulkee joka päivä 2-3 minuutin välein aina yöhön saakka, etkä joudu ainakaan liikenneruuhkaan. Muista vain pitää laukustasi kiinni!
Metrolippu eli metropoletti täytyy ostaa aina, kun aiot mennä maan alle. Kassat ja lippuautomaatit sijaitsevat metroauloissa. Kertalippu maksaa 28 ruplaa eli n. 0,52 €. Poletti laitetaan kääntöporttiin, joka sijaitsee ennen liukuportaita.
Lisäksi on olemassa metrokortti, jossa on 10 matkaa. Kortti on voimassa 7 päivää ja se maksaa 265 ruplaa eli vähän reilut 5 euroa. Kun olet käyttänyt korttia, seuraavan kerran sitä voi vasta käyttää 10 minuutin kuluttua. 20 matkan metrokortti maksaa 485 ruplaa (hieman alle 10 euroa), ja se on voimassa 15 päivää.
Metroasemat ovat auki klo 5.30 - 0.40 linjoista ja asemista riippuen. Asemien aukioloajat voi tarkistaa  ulko-ovelta. Muista, että linjanvaihtoasemat menevät kiinni noin klo 0.00.

Maanpäällinen joukkoliikenne

 

Maanpäällinen joukkoliikenne kulkee säännöllisesti 10-15 minuutin välein, mutta ei välttämättä aina ihan aikataulujen mukaan. Se johtuu siitä, että Pietarissa on vilkas liikenne ja keskustassa liikenneruuhka kestää pitkälle iltaan saakka.

Matkustajille tiedoksi: busseihin, raitiovaunuihin ja johdinautoihin voi nousta sisään jokaisesta ovesta, ja liput ostetaan konduktööriltä, joka liikkuu kulkuvälineessä. Lippu täytyy ostaa joka kerta kulkuvälineeseen noustessa. Bussin, raitiovaunun ja johdinauton kertalippu maksaa 25 ruplaa eli n. 0,50 €.

Pietarin joukkoliikenne on lanseerannut pilottiversion omasta reittioppaasta. Sivut eivät toimi vielä täydellisesti, mutta ovat avuksi eksyneille: http://transport.orgp.spb.ru
Pietarin taksibussit takaavat vauhdikkaan kokemuksen. Taksibusseja operoivat yksityisyrittäjät eli ne eivät ole osa valtiollista joukkoliikennettä. Tämän takia taksibussin kertalippu maksaa hieman enemmän ja hinta vaihtelee reitistä riippuen. Jos haluat pysäyttää taksibussin nosta kätesi ylös. Jotta taksibussi pysähtyisi sinun pysäkilläsi, kuskille täytyy kertoa siitä.

Pietarissa on myös laaja valikoima taksipalveluita. Hotellisi henkilökunta varmasti auttaa sinua tilaamaan taksin, samoin henkilökunta baareissa.

Vesibussit kulkevat vain kesäsesongin aikana klo 8-20. Linjoja on neljä ja kertalippu maksaa alkaen 2 euroa.

Hyödylliset linkit

Pietarin metrokartan löydät tästä:
http://www.metro.spb.ru/uploads/img/map/shema_26.09.13c.jpg

Pietarin joukkoliikenteen reittiopas:
http://transport.orgp.spb.ru