Live Finland Fi » MATKAILUINFO » Venäjän Viisumi
  • Venäjän viisumi, LiveFinland, Helsinki

Venäjän viisumin hankkiminen

 

Jokainen Suomen kansalaisuuden omaava henkilö, joka haluaa matkustaa Venäjälle, tarvitsee matkalle mukaan viisumin. Viisumin myöntää Venäjän konsulaatti ja sen voi hankkia Venäjän viisumikeskuksesta taikka matkatoimistosta, joka järjestää matkoja Venäjälle. Viisumia voi hakea myös suoraan Venäjän suurlähetystöstä tai konsulaatista. Tällöin viisumin hakemista varten tarvitaan ajanvaraus.

Venäjän Suurlähetystön viralliset kotisivut: www.rusembassy.fi

Viisumeita on erilaisia ja yleensä niiden tyyppi määräytyy,  matkan tarkoituksen ja keston mukaan. Viisumin hankkiminen onnistuu viisumikeskuksen kautta ainakin lähimatkoilla.

Venäjän viisumikeskuksen viralliset kotisivut: www.venajanviisumikeskus.fi

Viisumihakemukseen tarvittavat asiapaperit 


Jotta voit anoa viisumihakemusta tarvitset erilaisia asiakirjoja ja dokumentteja. Viisumihakemusta tehdessäsi siinä kuuluisi olla ainakin nämä alla mainitut asiat:

- Passi
- Valokuva
- Viisumianomislomake
- Matkavakuutustodistus

Passisi kuuluu olla voimassa 6 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen. Passissa kuuluisi olla 2 vapaata paikkaa (tyhjää tilaa). Passi tulee pitää hyvässä kunnossa, jos passissa on halkemia tai irtonaisia sivuja,  niin viisumihakemus voidaan hylätä Venäjän konsulaatin toimesta.

Viisumihakemuksessa tulee olla valokuva, jonka mitat  on vähintään  3.5 x 4,5 ja se saisi olla enintään 6 kuukautta vanha.


Viisumihakemukseen voi myös liittää kirjallisen kutsun tai pyyntökirjeen, mikäli näin haluaa.


Kutsutun organisaation/yrityksen kirjallisen pyyntökirjeen on sisällyttävä ainakin seuraavat tiedot:

— Yrityksen virallinen leima, nimi ja osoite. Verotunnistenumero, asiakirjan rekisteröintinumero ja rekisteröintipäivä. Sekä kutsujan nimi ja asema organisaatiossa.  allekirjoitus, mainintaa taloudellisesta vastuusta sekä matkustajan kuluista Venäjällä oleskelun aikana.

— Matkan tarkoitus, viisumin tyyppi, oleskelun päivämäärät ja reitti.

— Kutsuttavan henkilön etu- ja sukunimi, syntymäaika, sukupuoli, kansalaisuus ja  passin numero.

 

 

Yhteystiedot


VENÄJÄNVIISUMIKESKUS
Urho Kekkosen katu 2 C,
00100 Helsinki

Aukioloajat: ma-pe 9.00 – 17.00

Puh. +358456796298,
GSM +358 45 679 6298,
Fax 09-7530501
info@venajanviisumikeskus.fi

VENÄJÄN FEDERAATION SUURLÄHETYSTÖ

Tehtaankatu 1B,
00140 Helsinki

Puh +358(0)9 661876
Fax +358(0)9 661006
rusembassy@co.inet.fi
Aukioloajat: ma - pe 09.00-17.00

Viisumityypit

Turistiviisumi

Myönnetään turistimatkaa varten enintään 30 päiväksi. Antaa oikeuden ylittää Venäjän federaation valtionrajan yhden kerran mennen tullen.
Turistiviisumia hakiessa voit liittää matkanjärjestäjän puoltovahvistuksen (matkatoimistolta tai hotellista), jossa on: referenssinumero, hotellivoucherin numero, matkan tarkoitus, viisumin tyyppi, päivämäärät, matkustajan henkilötiedot, allekirjoitus ja leima.

Ryhmäviisumi

Myönnetään turistimatkaa varten enintään viideksi (5) päiväksi (neljäksi yöksi) vähintään 5 hengen ryhmälle, jonka jäsenet ovat Suomen kansalaisia ja matkustavat samassa kulkuneuvossa mennen tullen. Ryhmäviisumin voi saada Karjalan tasavaltaan, Pietariin ja Leningradin alueelle.

Liikematkaviisumi

Myönnetään liikematkaa varten virallisen kutsun perusteella. Liikematkaviisumi voi olla kerta-, kaksikerta- tai monikertaviisumi.

Kertaviisumi: Myönnetään enintään 30 päiväksi. Antaa oikeuden ylittää Venäjän federaation valtionrajan yhden kerran mennen tullen.

Kaksikertaviisumi: Myönnetään enintään 90 päiväksi. Antaa oikeuden saapua kahdesti Venäjän federaatioon (ja poistua Venäjän alueelta).

Monikertaviisumi: Antaa oikeuden useaan rajanylitykseen. Venäjän federaatiossa oleskelun kokonaiskesto määrätään viisumia myönnettäessä ja merkitään viisumiin. Kokonaiskesto ei kuitenkaan voi ylittää 90 päivää kunkin 180 päivän jakson aikana.

Tiedot:
Venäjänviisumikeskus; Venäjän Suurlähetystö